Nyaralás Bázakerettyén

Képes beszámoló a bázakerettyei nyaralásról. Bázakerettye egy kis falu Zala megyében. A vidék a kőolajkutakról, a sok Szent István szoborról és az egyre több fürdőről nevezetes.

A szálloda szép helyen, a faluvégen epült, az erdő szomszédságában. Szinte csak gyermekes családok szállnak meg itt. Több, Julcsihoz korban illő rosszcsonttal is találkozni lehetett. :) Van működő olajkút is a faluban.

A budafai arborétum pár km-re található. Itt is van egy Szent István szobor. Az arborétumhoz tartozik egy kísérleti fenyőtelepet is, ahol 50x50 m-es parcellákban kb. 50 különféle fenyőfajtát telepítettek.

A Lenti-Kistolmács útvonalú kisvasút végigmegy a falun is. Természetesen kipróbáltuk... Kistolmácsig váltottunk jegyet, ami mindössze 15 perces utazást jelent, de ennyi idő alatt is a legteljesebb zötyögős élményben volt részünk. A vonatvezető panaszkodott hogy nagyon unalmas ez a nyári munka (máskor fát hordanak a kisvasúttal). Visszaúton figyeltük is hogy tud vezetés közben aludni.
ezért
zötyög
a
vonat

A végállomásnál egy szép víztározó van, stranddal.

Rádiházán híres lovarda található.

A falutól nem messze van a vétyemi ősbükkös. Az itt lévő fák átlagéletkora 170 év.

Megnéztük Szécsiszigeten a bivalymúzeumot is.

A szálloda ebédlőjében Julcsi szeretett őrülten motorozni.

Az étkezések mindig emlékezetesek voltak.
Várom az ebédem...
Miért nem hozzák már az ebédem !?
Pincér kérem!

Kiflifaló

Hazafelé ellátogattunk Zalaegerszegre, az Aquaparkba. Itt tapasztaltam meg hogyan lehet a hátamon horzsolást szerezni a medence aljával... a nyílegyenes csúszda segítsége kellett hozzá... Van sok csúszda, hullám- és pezsgőfűrdő és babavíz is.