Julcsi az első 5 hónapban

Az első hónapok nagyon gyorsan elteltek. Nem csoda, hiszen szinte minden nap egy kicsit más volt.

Az első időszakot nevezhetnénk szülői tapasztalásnak. Ekkor tapasztaltuk ki Julcsi tulajdonságait. Mit szeret és mit nem? Mi a próbálgatásos (brute-force) illetve az ügyesen módszert alkalmaztuk a tapasztalat megszerzésében. Ez az időszak Julcsinak és nekünk is nehéz volt.

A következő időszakban már Julcsi tapasztalta meg a világot. Egyre jobban figyelte a jeleket, szinte bármilyen eseménytől meg tudott ijedni, ami neki szokatlannak tűnt. Könnyű volt elterelni a figyelmét, pl. hangokkal.

Elkezdett játszani a tárgyakkal. Minden tárgy után nyúlt, ami a közelébe került. Megtanult mosolyogni és kacagni. Játszott a saját hangjával; ekkor már egészen hosszú áriákat adott elő, mindenki nagy örömére.

Végre el lehetett kezdeni jegyezni az első fontos eseményeket: az első séta, oltás, gügyögés, gyümölcslé, talp-megfogás, megfordulás stb.

Ahogy egyre többet értett meg a világból, egyre nyugodtabb is lett és egyre könnyebb volt vele foglalkozni. Így szerencsére a mi dolgunk is könnyebb lett.

Szóval a szemünk előtt cseperedett kicsi Julcsi, szinte napról napra láthatóan bővültek képességei. Azért hogy minnél többet lásson a világból, elvittük őt mindenhova: nyaralásra, vendégségbe, vásárolni, kirándulni.

büfiztetés

mértük minden héten; öt hónap alatt 4750 g-ot gyarapodott

Így aludt:

A Balatonnál:

Az unokatesók:

Fürdetés előtt:

Így játszottunk:

mosoly

egy kis angyal...