Julcsi megszületik

A történet egy 2000 szeptember végi napon kezdődik Ulmban. Gábor és Emese ekkor előre eltervezte a kicsi Julcsi sorsát. Ezzel egyúttal Emesét már kismamának tekinthetjük.

Ugorjunk 9 hónapot előre és 850 km-t keletre, Budapestre. Tehát 2001 június 23. Talán e nap történtek indították el Julcsit az új világ felé. Délután Éva, Andi, Csaba és Orsi látogatott meg minket, hogy megnézzék a kismamát (mint később kiderült jó volt az időzítés). Meg is beszéltük velük, hogy július 2-án fog Julcsi megszületni, aggodalomra még semmi ok.

Este még meglátogattuk F-et és Zsuzsát (még jobb időzítés). F-ék szép helyen laknak, jó a kilátás a 3. emeletről (extra magas, lift nélkül). Itt szeretném megköszönni a fínom vacsorát, a göngyöltmájat (tényleg jó volt), melynek később fontos szerep jutott.

Nos, az este végére már hulla fáradtak voltunk, így mindent beleadtunk az alvásba. Sajnos nem sokáig horkolhattunk, mert éjfél felé a kismama felébredt. Mintha elrontotta volna a gyomrát. Emese rögtön meg hányta-vetette a dolgot. Az eredmény (dolog) gyanúsan máj színű és szagú volt. Megegyeztünk, hogy reggel azért bemegyünk a kórházba, hogy minden rendben van-e. Emese gyomorgörcsök mellett próbált meg aludni tovább. Reggel 7 körül ébredtünk a félálomból. Ekkor a gyomorgörcsök már 5 percenként jelentkeztek, ami már nagyon gyanús volt.

Nosza azonnal indultunk a kórházba, a túlélőcsomaggal együtt. 8-ra a szülőszobára értünk, ahol elkezdték Julcsit hallgatni a CTG-vel. Azonban Julcsi erre fittyet hányva szép nyugodtan aludt. Kb. 20 perc hiábavaló ébresztgetés után feladtuk. Ekkor állapították meg, hogy Julcsi 1 óra múlva jön! Egy gyors telefon után kiderült, hogy a szülészorvos éppen focizik és 45 perc alatt tud ideérni. Hűha! Reméltük hogy nem a félidőt akarja kivárni és hogy van csere. Erre azonban rácáfolt és 20 perc alatt megérkezett. Huhh. A szülés kb. 9 körül megkezdődött, és 9:58-kor megszületett Julcsi.

3550 g, 53 cm 2001 június 24, 10:00

első dolga volt, hogy megfürdött, megfésülködött. Egy lány legyen mindig rendes.

nagyon fázom

az első pelus

végre itt a mama

Julcsi uj dolgot probál ki. Jé, így szürcsögni is lehet?

végre pihenhetek...

game-over

a nyertesek teát kaptak

amit meg is ittak